rode kool met appeltjes

1 rode kool

1 dl azijn

100 gram suiker bij voorkeur bruine bastartsuiker

2 eet lepels kaneel of speculaas kruiden

2 appels naar keuze [geen granny smit ]

er is een verschil tussen zomerkool en winterkool rode kool die zomers wordt geoogst is zachter van structuur en heeft meestal aan een half uur koken genoeg.

reken voor winterkool op een uur om de kool lekker zacht te krijgen somige hebben nog langer nodig

bereiding

haal de buitenste  bladeren van de kool en snij de kool met een stevig mes in dunne repen en die weer in kleine stukjes of gebruik een schaaf.

was de rode kool en doe met aanhangend water in de een ruime pan.

voeg azijn bruine suiker en kaneel toe of speculaas kruiden

laat sudderen tot de kool gaar is en zacht schil de appels en snijd ze in kleine schijfjes laatde schijfjes enkele minuten mee stoven

roer de kool en de appels voor het serveren goed door elkaar en proef of deze zoet genoeg is

smakelijk eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *